Warning: Creating default object from empty value in /usr/share/wordpress-mu/wp-includes/ms-load.php on line 138

Warning: Illegal string offset 'filter_the_content' in /usr/share/wordpress-mu/wp-content/plugins/progpress/wp-progpress.php on line 421

Warning: Illegal string offset 'filter_text_widget' in /usr/share/wordpress-mu/wp-content/plugins/progpress/wp-progpress.php on line 425

Warning: Illegal string offset 'include_css' in /usr/share/wordpress-mu/wp-content/plugins/progpress/wp-progpress.php on line 429

Warning: Illegal string offset 'shortcode_text_widget' in /usr/share/wordpress-mu/wp-content/plugins/progpress/wp-progpress.php on line 435
U1 Research
Arcfelismerés az olimpián

A 2012-es Londoni Olimpia egyúttal csúcstechnológiai és benne adatbányászati olimpia is lesz – a szokásokhoz híven. Ezúttal az új arcfelismerő megoldásról szóló hírt elemezzük.

Forgalomszámláló rendszer

Videón szemléltetjük forgalomszámláló rendszerünk működését.

CogInfoCom 2011

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a CogInfoCom konferencián egy Demó keretén belül bemutathattuk a Táblafelismerő megoldásunkat.

Táblafelismerő rendszer

Videó Táblafelismerő rendszerünk működéséről.

Analitikához adatbázis – melyiket válasszam?

Az analitikai megoldások alapjául szolgáló adatszervezés nagyon sokféle lehet. Egy kis segítség, hogy mikor mit érdemes használni.

Üzleti intelligencia – nem működik

Az üzleti intelligencia ma sokaknak hívószó, mégis kevés az igazán sikeres projekt. Az NCC felmérése rávilágít pár okra, amely idehaza is jellemző.

Sentiment elemzés – érzelmi háló

Az érzelmek keresése a világhálón, avagy a sentiment elemzés. Szeret, nem szeret?!

Egy tender tanulságai

Egy tenderpályázati anyag előállítása kapcsán szerzett tapasztalatokat osztjuk meg.

HTML5 konferencia

A HTML5 konferencia margójára: tanulságok, érdekességek, az előadások izgalmasabb megállapításairól.

Mondja, kedves Watson…

A X. SPSS Adatbányászati konferencián ismerkedtünk az IBM Watson képességeivel – és megfigyeltünk néhány trükköt, és teszünk eközben pár keresetlen megállapítást.

A digitális mosógép

X. SPSS adatbányászati konferencián számunkra érdekesebb előadásaiból szemezgettünk gondolatokat és megállapításokat. Nem utolsó sorban az Origo vezető kutatója bemutatta azokat a fejlesztéseket, amelyekben mi is hozzájárultunk a sikerhez.